SAP Licenties meten is een jaarlijks terugkerende en tijdrovende aangelegenheid voor veel bedrijven. Het afstemmen van het contract en classificeren van gebruikers zijn geen eenmalige werkzaamheden. Real Support heeft voor het meten van licenties producten opgesteld die helpen bij het ondersteunen van de licentie meting. Bijvoorbeeld de door Real Support gecreëerde query’s voor licentiemeeting kunnen ter ondersteuning van een snelle classificatie worden ingelezen in een klantsysteem om zo snel in kaart te brengen welke werkzaamheden nog uitgevoerd moeten worden.
 
Een consultant van Real Support kan de volledige licentie meting voor u uit handen nemen of ondersteunen met de te nemen stappen zoals de consolidatie of het inrichten van uw systeem voor de licentiemeting.

Een licentiemeting is vaak ook een goed moment om de autorisaties van de gebruikers in het systeem tegen het licht te houden: hebben de gebruikers wel de goede rollen of kunnen ze wellicht overgezet worden naar een lichter licentietype met bijbehorende autorisaties. Hiervoor kan een workload analyse worden uitgevoerd voor het herclassificeren van uw gebruikersaccounts. Met een workload analyse krijgt u een overzicht welke onderdelen van het systeem met welke frequentie gebruikt worden. Op deze manier weet u hoe uw systeem gebruikt wordt en kunnen de gebruikers correct worden geclassificeerd.

Een correcte documentatie over de licentiemeting wordt vaak vergeten maar is essentieel omdat u volgend jaar voor dezelfde uitdaging staat.
 
Wilt u meer informatie over Real Support licentie metingen, neem dan contact op via 
info@realsupport.nlContact

Waanderweg 114
7812 HZ Emmen

Postbus 1067
7801 BB Emmen

T [0591] 67 66 35
F [0591] 67 34 26
E info@realsupport.nl
I www.realsupport.nl

KVK 04067284
BTW NL8107.57.679.B01
Bank ABN AMRO 627691609